Egy morzsányi gasztronómia
Tenerife maga a csábítás szigete!
Nem szerencsés, ha fogyókúránkat Tenerife-i kalandozásainkkal egyidőben kíséreljük meg elkezdeni: a biztos kudarc borítékolható.
Ha városnézés a program, a pékségek, kávézók-cukrászdák, éttermek szemet-szájat gyönyörködtető kínálata és a körülöttük úszó illatfelhők viszik a kíváncsi turistát kísértésbe, ha pedig nagyon meleg van, a fagylalt, a hideg sör, a könnyű gyümölcsborok (mint pl. a Sangria) és a jeges gyümölcsből csak nekünk frissen készülő gyümölcsturmix (smoothie) csábít a bűnbe... és milyen jóleső bűnbe!
A teljesség igénye nélkül következzen néhány megörökített színes, ízes, bűvös pillanat:
Gofri a Loro Parque-ban
Kedvenc sütink - a milojas de crema - Garachico-ban
A minden étteremben megtalálható híres "kanári-krumpli", mojo-szósszal (Buenavista del Norte-n)
Tiramisu - pizza utáni desszert egy nagyszerű pizzériában (San Cristóbal de La Laguna-n)
Grillezett kecskesajt banánkrémmel, dióval, kanári-mártással és pálmamézzel (Icod de los Vinos-ban)
Barraquito, a kihagyhatatlan likőrös kanári kávé-különlegesség (süti-kísérővel, Garachico-ban)
Mentségünkre váljék, hogy mi próbálunk sok-sok gyaloglással, túrával javítani kicsit a "mérlegen", de vagy újabb és újabb kísértés kerül az utunkba, vagy annyira megéhezünk, hogy keresni kezdjük a csábításokat... ♥