Egy morzsányi gasztronómia

2019.06.09

Tenerife maga a csábítás szigete!

Nem szerencsés, ha fogyókúránkat Tenerife-i kalandozásainkkal egyidőben kíséreljük meg elkezdeni: a biztos kudarc borítékolható. 

Ha városnézés a program, a pékségek, kávézók-cukrászdák, éttermek szemet-szájat gyönyörködtető kínálata és a körülöttük úszó illatfelhők viszik a kíváncsi turistát kísértésbe, ha pedig nagyon meleg van, a fagylalt, a hideg sör, a könnyű gyümölcsborok (mint pl. a Sangria) és a jeges gyümölcsből csak nekünk frissen készülő gyümölcsturmix (smoothie) csábít a bűnbe... és milyen jóleső bűnbe!

A teljesség igénye nélkül következzen néhány megörökített színes, ízes, bűvös pillanat:

Gofri a Loro Parque-ban 


Kedvenc sütink - a milojas de crema - Garachico-ban


A minden étteremben megtalálható híres "kanári-krumpli", mojo-szósszal (Buenavista del Norte-n)


Tiramisu - pizza utáni desszert egy nagyszerű pizzériában (San Cristóbal de La Laguna-n) 


Grillezett kecskesajt banánkrémmel, dióval, kanári-mártással és pálmamézzel (Icod de los Vinos-ban)


Barraquito, a kihagyhatatlan likőrös kanári kávé-különlegesség (süti-kísérővel, Garachico-ban)


Mentségünkre váljék, hogy mi próbálunk sok-sok gyaloglással, túrával javítani kicsit a "mérlegen", de vagy újabb és újabb kísértés kerül az utunkba, vagy annyira megéhezünk, hogy keresni kezdjük a csábításokat...